I juleferien har jeg, Laura, været igang med at lave koldrøgede havørreder sammen med min kæreste.
Dagen efter, skyllede vi det overskydende salt og sukker væk, og lod dem tørre lidt, så de ikke var så våde. Fordi ellers kan de ikke tage imod røgen. Derefter skulle vi hænge fiskene op i kurven. Vi hang dem op med tråd, så vi var sikre på de ikke ville falde ned.
Derefter så skulle vi putte smuld i røgspiralen, og så skulle den ned i grillen og ligge. Da vi havde tændt røgspiralen, puttede vi kurven med fisk derned og så skal det bare stå dernede i lang tid. Vi startede med at give fiskene 10 timer, og smagte så på om de skulle have mere. Det skulle de ikke, men alt efter hvor store fileter det er, kan det godt være det skal have mere røg.
Vi tog fiskene indenfor og skulle så vakuumpakke fiskene, så vi kunne tage dem med til nytår ved familien. Man kan også bare putte fiskene i en pose, alt efter hvad man lige har. Fiskene nød vi til midnat nytårsaften, og de smagte rigtig godt.
Tak fordi i ville følge med.
Natur hilsner
- Naturtosserne :)
Spændende og super god foto dokumentation :-)
SvarSlet